Tehetségfejlesztésről

KOMPLEX TEHETSÉGFEJLESZTÉS A KAMASZTÉRREL EGYÜTTMŰKÖDÉSBEN

A magyar iskolák többségében a tehetséges gyerekek, speciális képességük fejlesztéséhez kapnak hangsúlyosan támogatást. A szakkörök, különórák, tanulmányi versenyekre felkészítő foglalkozások a tehetség erős oldalára fókuszálnak. Azt fejlesztik, amiben a gyermek jó, hiszen ez nyújt rövid távon sikerélményt és átlagon felüli eredményeket a gyermek számára.

Címkék

Könyvajánló

MÉREI FERENC, V. BINÉT ÁGNES- GYERMEKLÉLEKTAN

Ezt a könyvet a gyermeki lélek megértésére forgatjuk többnyire. Olvashatunk benne a gyermek érzelmeiről, kötődéseiről, gondolatairól, sajátos szemléletmódjáról. Kedvenc cikkem benne a Kurt Lewin „nevelői légkör” kísérlete, mely a Kamasztér pedagógusképzésének alap tétele.

2. Tehetségfejlesztő Nap- Komplex Tehetségfejlesztő Programsorozat

2. TEHETSÉG NAP A KAMASZTÉR ALAPÍTVÁNYNÁL 
 

A programsorozatunk második eseményén tíz gyerkőc és két kísérő pedagógus vett részt. A délelőttöt a budai várnegyedben töltöttük, ahol a gyerekek érdekes történelmi ismeretekkel gazdagodtak, és fejlesztő csoportos játékokban vehettek részt.
A kiadós ebéd után Balog Edina Anna tréner tartott foglalkozást.

Címkék

1. Tehetségfejlesztő Nap- Komplex Tehetségfejlesztő Programsorozat

TEHETSÉG NAP A KAMASZTÉRNÉL

Újonnan induló Tehetségfejlesztő Progamsorozatunk első, bevezető alkalmát augusztus 27-én tartottuk meg egy jótékony cég anyagi támogatásának segítségével. A programsorozatot tehetséges gyerekek számára alkottuk meg.

Könyvajánló

könyv

 

AZ ÉRETT SZEMÉLYISÉG

Sok olyan könyv van, amely érdekes és hasznos témákkal foglalkozik, valamint kapcsolódik a Kamasztér tevékenységéhez is. Ezek közül ma Berentés Éva: AZ ÉRETT SZEMÉLYISÉG című könyvének ajánlóját olvashatjátok Edina tollából.

Tanévzáró a Kamasztérnél

coach       A tanévzárásra időzített pedagógusképzés igen nagy kihívást jelentett minden résztvevőnek. A három napba sűrített 30 órás tréninget a kánikula is nehezítette. Mégis jó érzéssel tölt el, ha visszagondolok erre a három napra. 11 sporttehetséggel foglalkozó pedagógust vezettem végig a Mester­tanítvány viszonyban rejlő útvesztőben. „Tehetségsegítő coaching” gyakorlatorientált tréning. Célja a sajátélmény nyújtás, a tananyag készség szinten való elsajátítása.
Feliratkozás a következőre: