1072 Budapest, Dob utca 52. +36 30 912 25 34 iroda@kamaszter.hu
Tanítás pszichológiája

A képzés célja, hogy elősegítse a pedagógusok új generációkhoz való kapcsolódását. A tanítási folyamatot támogató pszichológiai ismereteket saját gyakorlatból hozott példákon keresztül sajátítják el a résztvevők. A tréning kibővíti a tanítási és nevelési eszköztárat, mely elősegíti egy pozitív tanulási környezet kialakítását. Rálátást biztosít tudat alatti viselkedési módokra a tranzakcióanalízisen, játszmákon, sorskönyvi előírásokon keresztül.

A képzés a legfrissebb kutatási eredményeket alkalmazza gyakorlati oktatáshoz. A megismertetett modellek és eszközök praktikusan kiegészítik a résztvevők jelenlegi tanítási gyakorlatát. (Tranzakcióanalízis (Eric Berne) személyiségmodelljei)

Fontos hangsúlyt kap a képzésen a tanulók bátorítása, motiválása, a személyiség tudatalatti működésének tudatos felismerése és azok kezelése úgy, hogy a gyerekeknél hosszú távon pozitív szociális és érzelmi készségek alakuljanak ki. Ezek elősegítik a gyerekek tanulását és a hatékony oktatási környezet kialakítását.

A képzésről részletes tájékoztató letölthető innen.