1072 Budapest, Dob utca 52. +36 30 912 25 34 iroda@kamaszter.hu

 Bullet Journal az egyik útja, hogy elűzze az ember a rendszertelenséget az életéből, úgyanis ez nem más, mint egy rendkívüli határidőnapló.

Nem mindenkinek egyformán egyszerű megszervezni az életét, a teendőit, a “bujo” ebben hatalmas segítség! Próbáld ki, hátha neked is bejön! Nem kell más hozzá, mint egy sima füzet és egy toll, a többi tartalmat pedig neked kell hozzáadnod minél nagyobb kreativitással. Rengeteg oldalon találhatsz a készítéséről bővebb információkat. Több népszerű youtuber, például Viszkok Fruzsi is készít magának, ebben a videójában mesél róla, hogy ő hogyan szokta: https://www.youtube.com/watch?v=HWvHxQhMsY4

Kerestem nektek egy speciálisan sulis évkezdéses bullet journal készítőt angolul, hátha nem bírjátok Fruzsit, de nyugi végtelen mennyiségűt találtok még egy egyszerű Google-kereséssel.: https://www.youtube.com/watch?v=jyBjBfI7U_w

Én csak az előnyére szeretném felhívni a figyelmedet, fedezzétek fel a készítés művészetét nálam tapasztaltabb és sokkal szebbet készítőknél! A saját tapasztalatom az, hogy nagyon jó a bővíthetősége, mert míg a határidőnaplónál minden naphoz fix rublika társul- amiből én mindig kilógtam- itt bármennyit írhatok, hiszen mindent magamnak osztok be. Éves, havi, heti és napi tervezőt is készíthetsz, de akár másodperces beosztást is haszálhatsz. Habittrackerrel- ami egyfajta plusz tartalom-figyelheted és alakíthatod  a szokásaidat, 30 nap alatt elvileg minden rutinná vállhat, ne  feledd ! Beleírhatod a órarended, a házikat, a kapott jegyeket, a sulis, különórás, otthoni elvégzendő feladatok listáját is és mivel mindez egy helyen lesz a bujodban, nem fogsz semmit sem “elfelejteni”, ha a bujod veled lesz. Én például az emlékeimet is bele szoktam ragasztani, így koncert-, kiállítás- és mozijegyek mutatják meg, hogy egész tartalmas volt a hónapom. A tárgymutatót bármikor bármivel bővítheted, motiváló idézeteket, célokat fogalmazhatsz meg a hónapoknál, hogy erőt meríthess belőlük bármikor, amikor elolvasod!

 Így tanévkezdés előtt érdemes nekiállni, mert összeszedettebb leszel tőle évközben, kiélheted rajta a kreatív energiáid, segíthet, hogy szokásokat sajátíts el és nem utolsósorban elhagyhatod vele a dolgok halogatást! Próbáld ki!