Koncentráció gyerek sportolóknál

koncentráció a gyerekeknél

Amikor a koncentráció gyakorlására kerül sor a fejben munka során, a gyerekek rendre rájönnek, hogy nem is tudják mire kell figyelni. Azt gondolják, hogy koncentrálnak, de közben nem is. Rájönnek, hogy nem mindegy, hogy mire koncentrálnak és az sem, hogy mennyi ideig, milyen erősen.

Eleinte szinte minden esetben romlik a koncentrációs szintjük, mert annyira koncentrálnak arra, hogy koncentrálni kell, hogy végül elrontják a gyakorlatot.

A koncentráció tudatosítása ezért egy rendkívül fontos része a fejben munkának. Amikor magától rájönnek, hogy hogyan kell ezt csinálni, ugrásszerűen javul az eredményük.

A gyerekeknél a koncentráció fejlesztés célja, hogy minél hosszabb ideig tudják a feladat végrehajtásán tartani a figyelmet; közben minden egyéb gondolatot, külső körülményt kizárni.

Amikor az egyik azzal küzd, hogy mikor fogják már megdicsérni, mert csak a többiek nevét hallja, a másik pedig azon mérgelődik, hogy neki miért nem megy olyan jól, mint a többieknek, pedig ő sokkal többet gyakorol, akkor gondolhatjuk, hogy minden másra figyelnek csak a feladat végrehajtására nem.

Sportcoaching témában ingyenes tartalmakat, szakmai cikkeket osztunk meg és online workshopokat tartunk a Kamasztér Alapítvány „Fejben dől el” Facebook csoportjában, ahova szeretettel várunk.

Ha érdekelnek az egészséges sporttolással kapcsolatos mentális témák vagy szeretnél többet tudni a sportcoaching pozitív lelki hatásairól, vedd fel velünk a kapcsolatot.