Mit tehetünk értük?

Egy hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozó alapítványnak szívszorító téma a mélyszegénység problémája. Ma Magyarországon a társadalom legszegényebb 30 százaléka neveli a magyar gyerekek több mint felét! 

Ez megdöbbentő adat főként, ha arra gondolunk, hogy a hátrányos helyzetű családok gyerekeit veszélyezteti leginkább a lemaradás az élet minden területén. Mit tehetünk az esélyegyenlőség érdekében?

Egyre több civil összefogás jön létre az éhező családok megsegítésére, élelmiszer segélyekkel, vitamin és gyógyszer támogatásokkal próbálják enyhíteni a helyzetet. Mi a Kamasztér Alapítványnál úgy gondoljuk, hogy nekünk is lépnünk kell. Meg kell mutatnunk a szegénységből kifelé vezető utat, fel kell kutatnunk a gyerekekben rejlő lehetőségeket és ezt megmutatni, elhitetni velük és motiválni őket a tanulásra, fejlődésre. Ezt tudjuk vállalni közelgő projektünkben, mely a mélyszegénységben élő tehetséges gyerekek mentális fejlesztését, továbbtanulási támogatását és munkaerőpiaci integrálását tűzte ki célul. 

Ha számodra is fontos ügy a hátrányos helyzetű tehetségek felkarolása, támogathatod projektünket adód 1%-ával, szaktudásoddal, önkéntes feladatvállalással, pénzbeli vagy tárgyi adománnyal. Várunk csapatunkban!