1072 Budapest, Dob utca 52. +36 30 912 25 34 iroda@kamaszter.hu

Reziliencia - az érzelmi intelligencia szerepe a sportban

Reziliencia - Érzelmi intelligencia szerepe a sportban
Az önbecsülés, tudatosság, társas készségek fejlesztése egyfajta igény, amely belülről fakad, hajt és változásra késztet, ami segítségével a növekedés, a változás, a kiteljesedés folyamata elindul.
Ha pusztán a szavakra gondolunk, mint pl. önbizalom – magabiztosság – magabírás – önfejlesztés – önbecsülés, látványos a szavak képződése, hiszen a belső énünk egyensúlya rajtunk is múlik és nekünk is tennünk kell érte.

A mélyebb önismerethez vezető út nem kényelmes, sokszor fájdalmas, de egyben felszabadító is, mert feltárhatjuk az okokat és elkülöníthetők a szerzett, a „ragasztott” vagy örökölt viselkedésminták, identitások.
Nem megspórolható. Fontos érteni, tudni, hogyan lettünk azok, akik vagyunk.

A sport lehetőség, hogy ebben a folyamatban szembesüljünk saját határainkkal, akár félelmeinkkel és egyben erőt meríthetünk a vélt korlátok legyőzésére.
 

Tóth Orsolya írása

Sportcoaching témában ingyenes tartalmakat, szakmai cikkeket osztunk meg és online workshopokat tartunk a Kamasztér Alapítvány „Fejben dől el” Facebook csoportjában, ahova szeretettel várunk.

Ha érdekelnek az egészséges sporttolással kapcsolatos mentális témák vagy szeretnél többet tudni a sportcoaching pozitív lelki hatásairól, vedd fel velünk a kapcsolatot.