1072 Budapest, Dob utca 52. +36 30 912 25 34 iroda@kamaszter.hu

Támasztér @chatpont

Online lelki segítségnyújtás fiataloknak!

Ezt az ingyenes online szolgáltatást azzal a céllal hoztuk létre, hogy a fiatalok mindennapi nehézségeiben tudjunk támogatást nyújtani számukra. A Támasztér chatponton teret adunk a kamaszoknak, hogy elmondhassák, ha gondjuk van. Meghallgatjuk őket, figyelünk rájuk, biztosítjuk számukra a tartalmas beszélgetéshez szükséges időt. Pszichológusaink, képzett szakembereink segítő beszélgetést folytatnak velük és ha szükségesnek látják tovább irányítják őket a megfelelő ellátás irányába.

Úgy is mondhatnánk, hogy villámhárítóként működünk.

  • Nálunk nem kell időpontot kérni, és időpontra várni. Azonnal tudunk foglalkozni a fiatallal az ügyeleti időnkben bármikor, azaz munkanapokon 15-20 óráig.
  • Nem kérünk elérhetőséget, sem személyes adatokat. Olyan profilról jelentkezik be amilyenről akar. Nem nézünk utána, nem kérdezünk rá. Csak azzal foglalkozunk, amit elmond nekünk.
  • Nem szükséges szülői beleegyezést hozni. Mivel anoním is lehet velünk beszélgetni, nem fog a fiatalról semmilyen személyes információ kiderülni. Ennek okán a szülői beleegyezés jogosultságát veszti.
  • Nem értesítjük a rendőrséget, sem más hivatalt. Azért vagyunk, hogy elmondhassa. Nem ítélkezünk. Azért vagyunk, hogy legyen kinek elmondani, legyen kivel megbeszélni, legyen kitől támogatást kérni. Szakembereink segítenek a fiatalnak a legmegfelelőbb megoldást megtalálni.

 

A Támasztér @chatponton bátran és tabuk nélkül csetelhetnek a tizenévesek kérdéseikről, problémáikról és gondolataikról, hozzáértő segítőkkel.

A gyerekekért felelős felnőtteknek (szülőknek, tanároknak, családtagoknak) is segíthetünk a kamaszokkal kapcsolatos nevelési kérdésekben.

Minden hétköznap 15:00 – 20:00-ig várjuk megértéssel és bizalmas támogatásunkkal a chaten a fiatalokat!

Figyelünk, támogatunk, beszélgessünk

Projektünk elnyerte a Tesco “Ön választ, mi segítünk” programjának támogatását. Melyet kiemelten a Budapest III. kerületi fiatalok nagyobb számú elérésére fordítottuk.