1072 Budapest, Dob utca 52. +36 30 912 25 34 iroda@kamaszter.hu
  • Egyedül érzed magad otthon? 
  • Minden barátod máshol van éppen, te meg már régóta egyedül vagy otthon és az osztálybuli is távolinak tűnik?
  • És Messengeren dumálni nem az igazi?

Olyan érzés, mint egyedül lenni a szobád lakatlan szigetén, a partról integetnek ugyan, de a hajó ritkábban jár, mint szokott. Távol lenni a másiktól, másoktól, pedig beindítja a fantázinkád, ne aggódj másét is, az enyémet is! Már nem vagyok fontos neki, azért nem ír  ezt mondogatod magadban? Vagy hogy új barátot talált helyettem biztosan? Néha a percek is hosszúnak tűnnek, ha nem válaszol valaki pláne, ha napok telnek el vagy hetek.

Mindenkinek más az igénye a személyes kapcsolattartást illetően, de nyáron és főleg a koronavírus okozta korlátozások közepette meg kell tanulnunk kicsit többet magunkkal lenni. Egyedül vagy csak a családdal a megszokott sulis közeg nélkül vagyunk és ez sokszor félelmetes. Hirtelen olyan, mintha nem is integetnének nekünk és nem várnák, hogy újra lássanak minket. Egyedül érezzünk magunkat, hiába van mellettünk egy-két rokon, majdnem mindig. 

Ne feledd, ha egyedül érzed magad az nem baj! Sőt az sem, ha egyedül szeretsz lenni leginkább. A legfontosabb, hogy mindkét állapot ellen és állapotért tehetsz!

Lehet, hogy a barátaid, pont a te hívásodra várnak és ők gondolják, hogy neked nem hiányoznak. Bátran vedd fel te vele, velük a fonalat, ne habozz, légy te az első ! Ha biztosan tudod, hogy nem érnének rád, mert nyaralnak vagy az ország másik pontjában vannak a nagyszüleiknél, próbáld meg és kapcsolódj ki másokkal és máshogy. Elképzelhető, hogy pont egy régi ismerősöddel való kapcsolatfelvétel lesz a megoldás a pillanatnyi egyedüllét -érzésedre, akivel most időtök lesz erősíteni a barátságotok. Vagy csak olvass egy jó kis könyvet! Engem mindig más világba tudnak repíteni-a filmekkel együtt-, amikor éppen úgy érzem csak magam vagyok.

Van, hogy hosszabb ideje, év közben az iskolai közegben is egyedül érzi magát az ember, nemcsak ilyenkor. Ettől sem kell megrémülnöd, ez természetes periódus, az életben ,illetve érzés, ami csakúgy megjelenhet, a legfontosabb azonban az, hogy tehetsz ellene!

A TámaszTér Ch@tpont-nál mi is várjuk a megkeresésed, ha egyedül, magányosnak éreznéd magad, vagy csak beszélgetni szeretnél valakivel! 😊