1072 Budapest, Dob utca 52. +36 30 912 25 34 iroda@kamaszter.hu
mivel foglalkozunk?

A Kamasztér Alapítvány programok sokaságával kívánja elősegíteni a nehezen kezelhető, hátrányos helyzetű gyerekek integrált nevelését. A programok középpontjában a tudatosság fejlesztése, a szemléletformálás és az értékek közvetítése áll. Célja a társadalmi egyenlőtlenségek enyhítése és a fiatalok életminőségének javítása, az egyéni és közösségi kompetenciák fejlesztésével.

Az alapítvány tevékenységei négy csoportba sorolhatóak:

  • Elérő programok – megjelenés kiállításokon, iskolai rendezvényeken, városi rendezvényeken, fesztiválokon, falunapokon. Hatása: Évről-évre több szervezet, intézmény és magánszemély ismeri meg tevékenységeinket.
  • Szabadidős programok – klubfoglalkozás, kreatív műhely, kompetenciafejlesztő játszóház, táboroztatás. Hatás: Évente átlagosan 1000-1500 fő vesz részt szabadidős programjainkon.
  • Fejlesztő programok – tréning, prevenciós foglalkozás, képzés, önismereti csoport, műhely, előadás, workshop. Hatás: A pedagógusok és szülőkön keresztül hatványozódik a fejlesztő programokkal elért gyermekek száma.
  • Segítő programok – mentorálás, tanácsadás, előadások, coaching. Hatás: A segítő programok által szoros kapcsolat alakul ki a gyerekek és az alapítvány között.