1072 Budapest, Dob utca 52. +36 30 912 25 34 iroda@kamaszter.hu

Nyáron többször futhatsz össze a távoli családtagokkal, barátaid szüleivel és így unos-untalan felmerülhet a frusztráló kérdés:

  • Tudod már, mi leszel, ha nagy leszel?
  • Mik a terveid?
  • Te, merre akarsz majd tovább menni?

2-féle embertípus van, az egyik már körülbelül a születésétől fogva tudja, hogy milyen foglalkozást szeretne választani, a másikat viszont vagy túl sok minden érdekli egyszerre és félévenként más jut eszébe vagy még keresi azt, hogy miben lehetne a legjobb. Én, a második csoportba tartozom, így kitaláltam rá a speciális válaszom: jó ember szeretnék lenni. Erre csak bólogatást szoktam kapni, hogy tényleg valószínűleg ez a legfontosabb, majd 1 perc hallgatás után kapom meg újra az első kérdés második variációját : hogy na, de mégis, mi ?

 Fontos tudnod, hogy nem baj, ha nem tudod pontosan a választ erre a kérdésre. Jó, ha vannak konkrét céljaid, de ne frusztráljon, ha még nem rendelted meg az anatómia könyveket az orvosira jelentkezés előtt évekkel.

Természetes dolog, hogy változol és más dolgok kezdenek el érdekelni, foglalkoztatni az idő elteltével. Lehet, hogy a szüleid nyomdokaiba lépsz majd, de az is elképzelhető, hogy a családodnak teljesen ismeretlen területre kalandozol.

A legfontosabb, hogy ez a döntésed szépen lassan fog megérni benned, sok külső- és belsőnyomás, vívódás után fogsz tudni a kérdésre őszintén válaszolni és még akkor sem biztos, hogy azt a hivatást fogod említeni, amivé válnod kell majd sok-sok év múlva, munkaerőpiac változásai miatt.

Ma már egy ember életében legtöbbször többféle munkakört tölt be és leggyakrabban nem az első választásában marad meg nyugdíjazásáig.     Ezért az önismereted fejlesztése az egyik legfontosabb, hogy megtaláld miben vagy ügyes, ez tud a legtöbbet segíteni neked abban, hogy végül a jó helyen köss ki, ne csak a Balaton vagy az Adrián egy hajóval, hanem az életedben is.

Ha szeretnél valakivel beszélni a jövődről, az önismeretről, arról, hogy miben vagy a legjobb, akkor jó helyen jársz! Itt a Kamasztérnél mi tudunk neked segíteni megválaszolni a kérdéseidet és segíteni abban, hogy a önmagad legjobbja legyél!