1072 Budapest, Dob utca 52. +36 30 912 25 34 iroda@kamaszter.hu

Unatkozol? Ne aggódj, ez nem gond!

Folyton halogatod a teendőidet, semmihez sincs kedved,  gyakran érzed magad unottnak? 

A következőkben adunk néhány tippet, hogy mit tehetsz a nyári motivációhiány legyőzéséért! 

 Először azonban tisztázzuk, hogy az unatkozás nem feltétlen mindig rossz dolog! Mindannyiunknak akadnak olyan időszakai, amikor az egész napot otthon töltjük és épp semmi rendkívüli nem történik. Ezek a napok nagyon fontosak, hiszen ekkor tudjuk kipihenni magunkat és ekkor gyűjtünk energiát a teendőinkhez:) Az unalmasabb napok ráadásul inspirálóak lehetnek és nagyobb eséllyel jó ötleteink támadhatnak – rengeteg híres írónak például a eseménytelen időszakokban születtek a legkreatívabb és legegyedibb regényötletei.

Hogyha viszont úgy érzed, hogy az unalmas napok már egyáltalán nem töltenek fel, hanem csak elkedvetlenítenek, akkor próbálj figyelni a következőkre:

  • Állíts magadnak minicélokat minden napra! – Hogyha mindig nagy elvárásaink vannak magunkkal szemben és elérhetetlen célokat állítunk, akkor hamar elveszítjük a motivációt és inkább tovább unatkozunk, ezért fontos, hogy kis lépésekkel kezdjünk. Hogyha például már régóta rendszeresen szeretnél sportolni, de mindig halogatod, akkor ne egy egyórás, megterhelő edzést tervezz magadnak, hanem törekedj arra, hogy minden nap mozogj mondjuk 15 percet! Ez könnyen teljesíthető, az eredmény pedig hamar látható lesz.
  • Tegyél rendet magad körül! – Suli időben hamar felhalmozódnak a dolgok az íróasztalon, a polcokon, és a ruhásszekrényben, ezért érdemes nyáron időt szánni rá és szortírozni. Lehet, hogy nem a legizgalmasabb elfoglaltság, de meglátod, sokkal jobban fogod érezni magad a rendezett szobában. 
  • Lépj ki a fejedből! – Hogyha tartósan egy helyben vagyunk és saját gondolatainkkal vagyunk elfoglalva, akkor könnyen túl gondolhatjuk a dolgokat, ami semmi jóra nem vezet. Épp ezért próbálj meg rendszeresen kimozdulni otthonról, legyen ez akár egy séta a kutyáddal, egy fagyizás a városban vagy egy látogatás a nagyszüleidnél. A könyvek és a filmek is segíthetnek, hiszen ezek is új világokat tárhatnak fel előtted és motiválhatnak:) 
  • Hogyha kipróbáltad tippjeinket, de továbbra is kedvetlennek és unottnak érzed magad, nyugodtan jelentkezz coachingunkra, vagy keress minket chaten a Támasztér facebook oldalán!